Ny hjemmeside live, la oss begynne!

En vokser med oppgaven

Det er en befriende, men skremmende følelse å være herre over hver eneste lille avgjørelse. Det vil alltid dukke opp nye problemstillinger, som en ikke har kunnskap til å løse, og da må en ut og lete etter svar. Det er vel slik livet er. Ingen som gir deg svaret - det må du oppsøke selv. Det er, spør du meg, også sant om det å bygge sin egen hjemmeside helt fra bunn. Jeg vet, at jobben først akkurat har begynt, men det har allerede vært en reise fra 0 til versjon 1. Hvis du tilfeldigvis bor i Vestnes-området og bruker biblioteket, så har du sikkert sett meg sitte, full fokusert, bak min billige Chromebook med DMO Spesialisten sitt logo spraymalet på baksiden av skjermen. Beklager hvis vi kjenner hverandre og jeg ikke har hilst på deg. Har vært helt oppslukt med å få på stell første versjonen av hjemmesiden.

Wix

Jeg har i de forrige to hjemmesidene mine brukt mer eller mindre ferdiglagde maler. Min første hjemmeside ble publisert gjennom Wix, som jeg synes fungerte ganske bra til å begynne med. Visste allerede da, at "å bruke WordPress var som å skjære kalkun med en håndsag", ikke noe pent resultat. Eller det hadde i alle fall Wix-reklamene på Youtube overbevist meg om. Wix gir en grei brukeropplevelse med noe rom for skreddersying. Wix-hjemmesiden min ble rost av mange kunder og personer i nettverket, men jeg fant ut, at jeg fremdeles ble litt frustrert over manglende frihet, til å få det akkurat sånn som jeg ville ha det. Jeg tror på dette tidspunkt, at jeg hadde erkjent, at jeg liker å ha så mye kontroll som mulig. Derfor vokste jeg fort ut av Wix sin plattform. Jeg begynte å lure på, hva en ellers kan få til.

Squarespace

Til tross for erkjennelsen av at jeg vil ha kontroll, gikk jeg i motsatt retning med den andre hjemmesiden min. Den etterfølgende leverandør ble Squarespace. Jeg konkluderer dette kjøpet med, at jeg var i kjøpsmodus, og falt for markedsføringen på Youtube, enda en gang... Hey, i det minste kan en si, at det funker med digital markedsføring! Jeg anser meg selv som mer eller mindre immun overfor de fleste kampanjer, som blir vist på nett, men må nok erkjenne nederlag til influencermarkedsføring... Nåvel, det betyr, at jeg har jobb litt ennå. Squarespace var litt for styrt for min del. Det var lite å gjøre, hvis jeg ville lage om på design og funksjoner. Skulle jeg valgt mellom de to igjen, så tilbyr Wix tross alt mer fleksibilitet.

Webflow

Min nye hjemmeside er altså laget i Webflow. Dette er en no-code plattform, ifølge leverandøren. Jeg fant, at de ikke helt er der ennå. Jeg hadde fortsatt behov for en del kodesnipper, men jeg er overordnet veldig tilfreds med resultatet av, hva en får til i dette fantastiske verktøyet. Har du sett på hjemmesideleverandør selv, så har du kanskje vært innom Webflow University. Her har de klart å sammensette den mest perfekte trioen, jeg lenge har sett. Et veldig pedagogisk opplegg med en lunefull, underspilt humor som faller akkurat i min smak. Anbefaler dette på det varmeste, for du vil le og lære masse på samme tid.

DMO Spesialistens nyttårsforsett

DMO Spesialisten skal hjelpe bedrifter med å slutte å lage dårlige, under-optimaliserte hjemmesider! På bedriftssiden, setter jeg i 2022 ut på en misjon om å skape bedre hjemmesider til lokale bedrifter. Har sett noen skikkelige skrekkeksempler, særlig de som ikke har en mobilversjon av siden sin. Det er det samme som å si: “jeg bryr meg ikke”, og det skal det være slutt på! En hjemmeside bør anses som en salgsansatt. Den skal kunne operere i mange medium og formater.

Det er ikke lenge siden jeg, på min Linkedin profil, tilførte UI/UX no-code designer som tittel. Det har jeg gjort, fordi jeg nå føler meg klar for å tilby kompetanse innen bygging av hjemmesider til fler, Jeg håper å kunne ta dette til forbrukermarkedet i 2022. Trenger bare litt verktøy til medieproduksjon, for å få dette initiert. Følg med for oppdateringer på dette!


dmospesialisten.no som plattform og utgangspunkt

Livet til DMO Spesialisten vil i stor grad ha utspring i hjemmesiden min. Det er det jeg mener, når jeg kaller det for en plattform. Til deg, som vurderer om du skal investere og lage en egen side, kan jeg si, at det er en følelse av fantastisk velvære, å ha en holistisk, velfungerende plattform oppe å gå. Det kan sammenliknes litt med det å ha et ferdig forretningsbygg med en moderne lab til produktutvikling. Helt fantastisk!

Her kommer det altså til å skje mye spennende. I min markedsføringsstrategi og -plan (som ikke er nedfelt på papir ennå), går jeg og leker med tanken om å starte en podcast, jobbe videre mot det å drive med forskning, starte en Youtube-kanal og mye mer.

Jeg vil avslutte med å si, at du trenger ikke være redd for å lage en hjemmeside, eller begynne forfra. Det gir et frisk pust på samme måte som det å flytte inn i nyoppussete lokaler. Særlig hvis du har en drøm om å bli med på den digitale levealderen på ordentlig, sånn som jeg. Du er velkommen til å bli med på reisen - ta kontakt!


God jul!

Vennlig hilsen

Fredrik E. Gosch, DMO Spesialist og UI/UX no-code designer.

Støtt DMO Spesialisten gratis ved å la meg lagre et par informasjonskaspler i din nettleser. Det hjelper meg med å drifte levebrødet mitt. Dine data er kryptert og kan ikke spores tilbake til deg. Se min privatlivspolitikk her for mer informasjon. Du kan alltid endre innstillingene dine. Tusen takk!

Les også